لطفا صبر کنید ...

سلول‌های بنیادی جنینی

5-4.webp

سلول‌های بنیادی جنینی

از توده سلولی داخلی جنین 16-14 روزه گرفته می‌شود و قادر است تمام سلول‌ها و بافت‌های یک فرد کامل را بسازد.
سلول‌ بنیادی بالغ به سلول‌هایی که پس از تولد از بافت‌های مختلف فرد بالغ جدا می‌شوند، گفته می‌شود. سلول‌ بنیادی خون ساز مستقر در مغز استخوان، مغز، کبد و سایر بافت‌ها از این دسته هستند که قدرت تمایز به برخی از بافت‌ها را دارند.سلول‌ بنیادی خون بندناف از بندناف استخراج شده و همانند سلول‌ بنیادی خون ساز مغز استخوان هستند.

تکنیک استفاده از سلول‌ بنیادی و محدودیت‌ها و توانایی‌های عملی فعلی آنها در ترمیم آسیب‌های اسکلتی عضلانی و آرتروز:
در روش استفاده از سلول‌ بنیادی برای درمان آرتروز ابتدا از مغز استخوان بیمار از ناحیه لگن آسپیراسیون (کشیدن) مغز استخوان انجام می‌گیرد. پس از آن نمونه تهیه شده فیلت رو تغلیظ می‌شود.
با توجه به اینکه تعداد سلول‌ بنیادی در بدن یک انسان بالغ بسیار کم است، این سلول‌ها به دقت از سلول‌های دیگر جدا شده و در Petri Dish (ظرفی خاص که به منظور کشت سلول استفاده می‌شود) کشت داده می‌شوند تا تعداد سلول‌ها به اندازه مورد نیاز در درمان برسد.
در نهایت و پس از طی فرآیندهای لازم سلول‌های بنیادی تحت گاید سی‌تی‌اسکن یا سونوگرافی به داخل فضای مفصلی زانو تزریق می‌شوند.

سلول‌ بنیادی، سلول‌هایی هستند که هنوز تمایز پیدا نکرده‌اند و لذا این سلول‌ها می‌توانند تقسیم شوند و سلول‌ بنیادی بیشتری تولید کنند(Self-Renewing)، و یا می‌توانند تمایز یابند (Differentiating) و به سلول‌هایی با عملکرد اختصاصی تمایز یافته و تبدیل شوند. (برای مثال استخوان، غضروف، لیگامان ، …)
و از نظر تئوریک سلول‌ بنیادی کمک می‌کند تا بافت‌های آسیب دیده ترمیم شوند.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


دکتر عبداللهی فرد، متخصص ارتوپدی و فلوشیپ آرتروسکوپی و آرتروپلاستی زانو با تجربه‌ای گسترده در جراحی‌های تخصصی زانو، تعویض مفاصل و ترمیم رباط، در بیمارستان‌های تبریز خدمات حرفه‌ای ارائه می‌دهد.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

کلیه حقوق این سایت برای دکتر عبدالهی‌فرد محفوظ می‌باشد - طراحی و سئو:‌ جهانی مارکتینگ