لطفا صبر کنید ...

پاچنبری (Club-Foot)

4-10-1.webp

پاچنبری (Club-Foot)

پاچنبری مهم‌ترین و شایع‌ترین بدشکلی (دفورمیتی) مادرزادی در پا است. در این بد شکلی پا، قسمت جلو پا به سمت داخل و پایین، در عقب پا هم پاشنه به سمت داخل و پایین می‌چرخد.

هنگام معاینه روتین نوزادان معیار تشخیصی این می‌باشد که نتوان به آسانی مچ پا را به بالا یا عقب برد و نتوان کف پا را به خارج خم کرد.

پاچنبری عمدتا ایدیوپتیک (ناشناخته) است و عوامل ژنتیک نقش مهمی در بروز آن ایفا می‌کند و برخی از تغییرات ژنی خاص با آن همراه شده‌اند، اما هنوز به خوبی شناخته نشده است.

پاچنبری بدون درمان بهبود نخواهد یافت و بدون درمان، خطر عوارض در آینده افزایش می‌یابد .

درمان انتخابی پاچنبری یا کلاب فوت در زمان تشخیص زودرس در ماه‌های اول زندگی ؛ با روش اصلاح تدریجی و گچ گیری است .
در این روش متخصص ارتوپدی ، پای نوزاد را با دستش دستکاری می‌کند و هدف او این است که خم شدگی در پا را اصلاح کند ، سپس از انگشتان تا بالا گچ می‌گیرد تا پا در موقعیت خودش بماند.در هر جلسه، گچ عوض می‌شود و هر بار پا کمی بیشتر اصلاح می‌شود.

اگر روش فوق موثر نشود و یا بیمار دیر مراجعه کرده باشد و در مواردی که شدید و چسبندگی‌ها سخت باشد، روش جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
جراحی به منظور تنظیم و بالانس کردن تاندون‌ها، رباط‌ها و مفاصل در پا و مچ پا است، در جراحی بیشتر ساختارهای بافت نرم در پا را جراح آزاد می‌کند و گاه اقداماتی بر روی نسوج استخوانی انجام می‌دهد و سپس پا را با استفاده از پین‌ها و گچ گیری تثبیت می‌نماید.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


دکتر عبداللهی فرد، متخصص ارتوپدی و فلوشیپ آرتروسکوپی و آرتروپلاستی زانو با تجربه‌ای گسترده در جراحی‌های تخصصی زانو، تعویض مفاصل و ترمیم رباط، در بیمارستان‌های تبریز خدمات حرفه‌ای ارائه می‌دهد.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

کلیه حقوق این سایت برای دکتر عبدالهی‌فرد محفوظ می‌باشد - طراحی و سئو:‌ جهانی مارکتینگ